ECO Scor

Sisteme de evaluare și certificări

Ca o dovadă a seriozității pe care o adresăm subiectului sustenabilității, introducem, în premieră în industria construcțiilor din România, instrumente utile partenerilor noștri pentru evaluarea performanței climatice a produselor Holcim și pentru valorificarea acestora în procesul de construire. Informațiile ce însoțesc produsele din oferta Holcim ECONCEPT au la bază metodologii de calcul riguros, implementate la nivel global de către Grup, raportate și auditate de organizații externe.

Timbrul ECO

Din 2020, Grupul LafargeHolcim a introdus un sistem de evaluare exigent și o modalitate grafică de comunicare transparentă a produselor din portofoliu cu performanțe climatice superioare.

Grație investițiilor și demersurilor continue din ultimii 20 de ani în domeniul sustenabilității, Timbrul ECO este acum prezent și pentru produsele Holcim din România care au:

  • Minim 30% reducere emisii CO2*
  • Minim 20% conținut de material reciclat
Eticheta Verde Holcim

Descoperiți “Eticheta Verde” - prima scală de auto-evaluare a performanțelor noastre cu privire la emisiile de carbon, dar și cu privire la procentul de materiale reciclate pe care le folosim în gamele noastre de produse. Acest indicator vă permite să analizați

  • Clasa climatică a produsului (nivelul de reducere a emisiilor CO2*)
  • Procentul de material reciclat conținut
  • Puteți accesa Soluții A++ -> stadii de neutralitate superioară (până la zero emisii CO2) prin proces de offsetting facilitat de Holcim România
Punctaj în schemele de certificare ale clădirilor verzi

Garanția faptului că ne desfașurăm activitatea în mod responsabil față de resursele necesare în procesul de producție ne este oferită și de Organismul de Certificare Acreditat BRE (Building Research Establishment, UK) prin certificarea BES 6001 obținută la nivel “Very Good” dar și prin Declarațiile de Mediu ale produselor Holcim România.

Aceste validări externe permit tuturor celor care utilizează produse din portofoliul nostru să câștige puncte suplimentare necesare la obținerea de certificate pentru clădiri verzi de înalt calibru de tip BREEAM și LEED.

Accesați Declarațiile de Mediu Holcim România:
*Pentru Eticheta Verde și pentru Timbrul ECO, nivelul de reducere emisii CO2 este calculat față de media europeană (CEM I EU 28, conform GNR PROJECT Reporting CO2, 2018)
Descoperă inovațiile prin care fabricăm soluții ECO la fabrica Aleșd

La Holcim România ne concentrăm pe eficientizarea continuă a procesului de fabricare a cimentului.

Investițiile verzi au început cu mulți ani în urmă, fiind prima fabrică de ciment din Europa care a înaugurat în 2012 instalația de recuperare a energiei termice reziduale.

Vizualizează
Descoperă inovațiile prin care fabricăm soluții ECO la fabrica Aleșd
Despre sustenabilitate, cimenturi verzi și ECONCEPT

Am lansat ECONCEPT, cel mai de anvergură proiect la care puteam să particip vreodată. Este lansat de Holcim România, care aderă angajamentului Net Zero lansat de LafargeHolcim.

Vizualizează
Despre sustenabilitate, cimenturi verzi și ECONCEPT
ECOPact, Betonul Verde

După succesul obținut în țări precum Elveția, Germania, Franța și Statele Unite ale Americii, Holcim introduce acum în România ECOPact - prima gamă de betoane verzi de înaltă performanță, creată pentru accelerarea tranziției către construcții sustenabile și neutralitate climatică.

Vizualizează
ECOPact, Betonul Verde
Sustenabilitatea pentru Holcim România

Noi, în Grupul Holcim România, ne-am angajat să acționăm sustenabil, cu grijă față de oameni și responsabil față de natură. Ne-am făcut o promisiune și ne-am luat un angajament față de societate și mediu.

Vizualizează
Sustenabilitatea pentru Holcim România
Sustenabilitate și noua poziționare Holcim România

De mai bine de 180 de ani, Compania Holcim creează materiale de construcție inovatoare pentru a da viață celor mai ambițioase proiecte și pentru a aduce calitatea vieții la nivelul așteptat de toți.

Vizualizează
Sustenabilitate și noua poziționare Holcim România
Anunță-mă când apare ceva nou