Despre sustenabilitate, cimenturi verzi și ECONCEPT

Cosmin Șerban, Director Comercial Holcim România: Am lansat ECONCEPT, cel mai de anvergură proiect la care puteam să particip vreodată. Este lansat de Holcim România, care aderă angajamentului Net Zero lansat de LafargeHolcim.

 

Andreea Nicolae, Manager Marketing și Comunicare Holcim România: Deci vrem să limităm încălzirea globală cu 1,5 °C? Pare foarte ambițios.

 

Cosmin Șerban: Așa este, nu suntem singuri. Suntem împreună cu milioane, cu miliarde de oameni și cu sute de organizații la nivel mondial și toți ne vom mișca în această direcție.

 

Andreea Nicolae: Concret, din perspectiva ta, cum vezi aportul Holcim România la acest angajament?

 

Cosmin Șerban: Este simplu. Reducem, reciclăm, inovăm. În primul rând suntem atenți la materiile noastre prime și optimizăm, cu scopul de a reduce emisiile de dioxid de carbon.

 

Andreea Nicolae: Și alte inițiative?

 

Cosmin Șerban: Lansăm produse. Am lansat ECOPact, betonul verde, la baza căruia stă diamantul cimenturilor noastre, ECOPlanet, cu care venim ca alternativă verde către clienții noștri. Copilul meu din această organizație este cimentul la sac. Avem cea mai diversificată gamă de produse, avem cea mai bună ofertă către clienții noștri și, bineînțeles, în această gamă avem Tenco, produsul nostru de top.

 

Andreea Nicolae: De ce este specială gama de cimenturi la sac?

 

Cosmin Șerban: Pentru că am crescut odată cu ea, am ajutat să ia viață, am ajutat să crească și este încrederea mea în zona rezidențială, este încrederea mea către marea majoritate a oamenilor simpli.

 

Andreea Nicolae: Ai încredere în această gamă și din perspectiva conceptului sustenabilității?

 

Cosmin Șerban: Am încredere în această gamă pentru că unul din principii spune să folosești produsul corect pentru aplicația corectă. Putem să construim în exterior, putem să construim în interior, putem să construim colorat, putem să construim special pentru șape, putem să construim pentru tencuială, putem să construim pentru zidărie, orice putem să construim cu gama noastră de produse la saci.

 

Andreea Nicolae: Recent produsele noastre au căpătat o nouă etichetă și pe sacii de ciment apare acest semn distinct în colț, pe care scrie ECO. Ce înseamnă acest lucru pentru tine?

 

Cosmin Șerban: Înseamnă responsabilitate pentru mine și înseamnă că mă alătur și altor industrii și venim cu o ofertă pot să-i spun și „bio”, dar către materialele de construcții.

 

Andreea Nicolae: Cum vezi viitorul construcțiilor? Ai menționat construcțiile rezidențiale. Cum îl vezi, cum ți-l imaginezi în România?

 

Cosmin Șerban: Făcut cu responsabilitate, ținând cont de sustenabilitate, niște construcții moderne, niște construcții deschise către viitor.

 

Andreea Nicolae: Care crezi că este secretul acestei povești din echipa noastră?

 

Cosmin Șerban: Este întrebarea mea favorită pentru că îmi place foarte mult să vorbesc despre oameni și consider că echipa este baza, echipa este nucleul acestei organizații. Doar echipa poate să mute munții. Deci secretul este echipa, echipa Holcim România!

Construim pentru oameni și planetă

Soluțiile noastre dau forma lumii în care trăim. Noi și generațiile următoare.

ECONCEPT

Noi, Holcim România, credem într-un viitor construit în armonie cu mediul. Împreună dăm startul unui nou model de colaborare.

Anunță-mă când apare ceva nou