Angajamentul Holcim: "Net Zero"

Holcim propune perspective noi pentru modul în care este construită lumea, pentru oameni și pentru planetă. Grupul aderă la dezideratul limitării încălzirii globale la 1,5°C, cu obiective stabilite pe baze științifice.

300
companii
40
sectoare
10
milioane
angajați
50
țări
Parteneriate cheie pentru
impact sporit

În calitate de lider global în industria de construcții, Holcim are un rol esențial în abordarea crizei climatice. Prin angajamentul "Net Zero", Grupul accelerează dezvoltarea construcțiilor verzi și susține tranziția către o lume care protejează viața planetei.

Pentru a susține acest angajament ambițios, Holcim a semnat parteneriatul cu “Inițiativa Obiective stabilite pe Baze Științifice” (Science Based Targets Initiative - SBTi), care este bazat pe planuri de acțiune concrete și se reflectă în:

  • Obiective climatice ambițioase pentru 2030;
  • Dezvoltarea unei foi de parcurs pentru o perioadă ce transcende 2030;
  • Concentrarea eforturilor pe reducerea amprentei de CO2 a produselor, a energiei electrice consumate și a transportului.
Află mai multe

Ariile prin care Grupul și-a propus să atingă obiectivul de accelerare a reducerii amprentei de CO2 , astfel încât aceasta să fie cu 21% mai mică decât valoarea asumată ca țintă în 2018, sunt:

ENERGIE
Scăderea cu 65% a amprentei
CO2 din consumul de
energie electrică;
TRANSPORT
Scăderea cu 20% a amprentei
CO2 din transport
PRODUSE ȘI SOLUȚII
Diminuarea cu 20% a
amprentei de CO2 prin
dezvoltarea de produse
și soluții mai verzi
RECUPERARE
Dublarea cantității de deșeuri
transformate în resurse
alternative
Descoperă inovațiile prin care fabricăm soluții ECO la fabrica Aleșd

La Holcim România ne concentrăm pe eficientizarea continuă a procesului de fabricare a cimentului.

Investițiile verzi au început cu mulți ani în urmă, fiind prima fabrică de ciment din Europa care a înaugurat în 2012 instalația de recuperare a energiei termice reziduale.

Vizualizează
Descoperă inovațiile prin care fabricăm soluții ECO la fabrica Aleșd
Despre sustenabilitate, cimenturi verzi și ECONCEPT

Am lansat ECONCEPT, cel mai de anvergură proiect la care puteam să particip vreodată. Este lansat de Holcim România, care aderă angajamentului Net Zero lansat de LafargeHolcim.

Vizualizează
Despre sustenabilitate, cimenturi verzi și ECONCEPT
ECOPact, Betonul Verde

După succesul obținut în țări precum Elveția, Germania, Franța și Statele Unite ale Americii, Holcim introduce acum în România ECOPact - prima gamă de betoane verzi de înaltă performanță, creată pentru accelerarea tranziției către construcții sustenabile și neutralitate climatică.

Vizualizează
ECOPact, Betonul Verde
Sustenabilitatea pentru Holcim România

Noi, în Grupul Holcim România, ne-am angajat să acționăm sustenabil, cu grijă față de oameni și responsabil față de natură. Ne-am făcut o promisiune și ne-am luat un angajament față de societate și mediu.

Vizualizează
Sustenabilitatea pentru Holcim România
Sustenabilitate și noua poziționare Holcim România

De mai bine de 180 de ani, Compania Holcim creează materiale de construcție inovatoare pentru a da viață celor mai ambițioase proiecte și pentru a aduce calitatea vieții la nivelul așteptat de toți.

Vizualizează
Sustenabilitate și noua poziționare Holcim România
Anunță-mă când apare ceva nou